Hírek, események

Jövedelem alapú kedvezmény esetén, az egy főre eső jövedelem határának változása

2023.01.19.

Tisztelt Szülők! A minimálbér változásával a jövedelem alapú kedvezmény egy főre eső jövedelem határa is változott. Nettó minimálbér: 154 280 Ft. Ennek 130%-a: 200 564 Ft Ingyenesen veheti igénybe az étkeztetést a gyermek, „ha olyan családban él a gyermek, amelyben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130%-át”, tehát 2023-ban a 200.564,-Ft-ot. Kérném az érintett szülőket, hogy mindkét nyilatkozatot, ez alapján kitölteni és az irodában leadni szíveskedjenek. Üdvözlettel, Stift Katalin óvodatitkár

Megnézem
u7tyipxuchwqa3tg27s6hcrqxsvyopmxkf6jqdxs

Tartalomszabályozás, gyermekek védelme az online térben

2023.01.13.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a gyermekek életkorának megfelelő tartalomszűréssel, a korhatár-besorolás fontosságával, az életkornak megfelelő platformokra történő regisztrációval, valamint a szabályok és a gyermekkel folytatott párbeszéd egyensúlyával kapcsolatban szolgál tanácsokkal. További öt témakörben elérhető tájékoztató:

Megnézem
dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Digitális médiaműveltség Szülőknek Program

2022.12.16.

A Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája keretében működő programban az ország számos Digitális Jólét Pontján elérhetőek azok a mentorok, akik tizenegy különböző témakörben tartanak szülőknek szóló médiaműveltség-tanfolyamokat.A linken elérhető a program leírása, egy térképes kereső, és a mentorok kézikönyvéből a digitális generációkról, médianevelésről szóló fejezet.

Megnézem